מה זה שמיכת פוך תפורה בשיטת ה"קירות"?

מאת: פוך זהב
iStock-1394677089
שמיכה בשיטת הקירות
השמיכה מימין מכילה קירות בעוד השמיכה מצד שמאל תפורה ללא קירות

קיימות שתי שיטות עיקריות לתפירת קוביות בשמיכת פוך.
השיטה הראשונה היא תפירה בשיטת ה"קירות" – בשיטה זאת הקוביות נוצרות על ידי רצועת בד פנימית, ברוחב של כמה ס"מ, הרצועה תפורה בין החלק התחתון לחלק העליון והיא זאת שתוחמת את הפוך בכל קוביה (האיור מימין).

השיטה השנייה היא תפירה של בד השמיכה העליון לבד השמיכה התחתון – בשיטה זאת הקוביות נוצרות על ידי תפירת הבד העליון ישירות לבד התחתון (האיור משמאל).

היתרון של השיטה הראשונה של שיטת ה"קירות" היא שהחומר יכול להגיע עד ה"קיר" וכך מובטח שהפוך מתפזר בכל הקוביה, לעומת השיטה השנייה בה החומר אינו יכול להגיע עד התפר עצמו לכן קוראים לאזור של התפר "שטח קר" מאחר ואין לו בידוד פוך.

כיום, השיטה הנפוצה היא שיטת "הקירות" אולם יש בשיטה גם חיסרון. עם הזמן הפלומה יכולה לעבור מקוביה אחת לקוביה אחרת. כתוצאה מכך הפלומה לא מסודרת לאחר תקופה של כמה שנים בצורה אחידה לאורכה ולרוחבה של השמיכה. הצעד הראשון כדי לפתור את הבעיה הוא לזהות שאכן יש קוביות פחות מלאות ואולי גם שהשמיכה כבר פחות מחממת וכייפית. הצעד השני הוא לפנות אלינו או אל אחד מהיצרנים האחרים בארץ, כמו: אולגה, פריד, בית אל תעשיות וכדומה, אשר גם נותן את השירות, על מנת להוסיף פלומה לחלק מן הקוביות של השמיכה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Shopping Cart
דילוג לתוכן