תיאור המצב בפועל:
לאור המגמה העולה של הצמחונות והרצון למנוע פגיעה וסבל בבעלי חיים.
עלתה יחד עם הצמחונות גם התנגדות של רבים לשימוש בנוצות האווזים והברווזים.
ההתנגדות של רבים לשימוש בנוצות קשורה גם למידע מטעה ברשת האינטרנט על מריטה אכזרית של נוצות האווז והברווז בעודם בחיים.
המצב האמיתי שלמרות המגמה של הצמחונות שעולה והלוואי ותגיע לכלל האוכלוסייה ("וגר זאב עם כבש") רבים עדיין אוכלים בשר.
ההגעה של האווז והברווז לבית המטבחיים קשורה לצריכת הבשר של האווז והברווז ולא לנוצות.
הנוצות והפוך הן By product של תעשיית הבשר.
הגידול של האווזים והברווזים הוא לא למטרת נוצותיהם אלא למטרת בשרם.
המקרה של סרטון באינטרנט המראה מריטת אכזרית של נוצות הוא מקרה פרטי ואכזרי שאינו משקף את תעשיית הנוצות לייצור המוני.
כתוצאה מהמודעות לסבל שעוברים האווזים והברווזים במכלאות ובגידולם קם גוף שבודק את חוות הגידול ובודק שהאווזים והברווזים אינם סובלים מסבל מיותר. הגוף הזה מעניק אישור הנקרא RDS למגדלים אשר עומדים בסטנדרט גידול הולם באווזים וברווזים.
היתרונות שבשימוש בנוצות:
– הנוצות הן משאב טבעי בהשוואה למוצר סינטטי.
– הנוצות הן מוצר בעל אורך חיים ארוך של עשרות שנים בהשוואה למוצר סינטטי שאורך חייו כמה שנים בודדות.
– מונע את הטמנת הנוצות בקרקע.
– הקטנות שימוש בחומרים סינטטיים.
– נוצות ופוך הם בעלי ערך בריאותי. בניגוד לימי הסבתא בעשרות השנים האחרונות הנוצות והפוך עוברים תהליך ניקוי וחיטוי במשך חצי שעה בטמפרטורה של 120 מעלות חום. תהליך הניקוי והחיטוי מבטיח מוצר נקי מאלרגיה ואלרגנים לא פחות מסינטטי.
מחקרים מראים (אולי לא אובייקטיבי) שלאחר שימוש בכרית סינטטית לעומת שימוש בכרית נוצות אז בכרית נוצות יש פחות אלרגנים של קרדית אבק הבית מאשר בכרית סינטטית. ההסבר לכך היה כי המוצר נוצות עטוף בבד יותר צפוף Down Proof לעומת מוצר סינטטי שעטוף בבד אורירי יותר, מה שמקשה על קרדית הבית לחדור.
– ולבסוף, ההתרחקות האדם מן הטבע והקשור אליו כגון: התרחקות מנוצות, והתרחקות ממוצרי עור יש הטוענים כי היא אחראית לחלק מהתגברות מגמת האלרגיות (שוב ייתכן ולא אובייקטיבי).
חשוב שתדעו מידע זה, גם אם לא תשנו את דעתכם, היות ולעיתים אנו מקבלים החלטות עם מעט מידע או מקבלים החלטה לא מושכלת כ"תורה מסיני".
זכותכם להחליט לאחר שקיבלתם מידע כפי שהוא נראה משני צדדי "המטבע"